STRUČNO OCJENJIVANJE I DEGUSTACIJA VINA U KONOBI ZLINJE
Ovoga puta na ocjenjivanje i degustaciju vina pristiglo je 40-tak uzoraka, desetak manje nego 2014. godine, iz razloga prošlogodišnje vrlo loše berbe. Usprkos tome, kako je pritom istakao stručni enolog Josip Pecotić, kod većine uzoraka vina uočen je napredak u spravljenju, higijeni rada i čuvanju vina, te je osjetno poboljšana kvaliteta vina, odnosno, većina uzoraka vina bila je korektna, ugodna, skladna, harmonična i bogatog okusa, što ukazuje na napredak i suradnju sa strukom koja je za svaku pohvalu.
Također, tijekom večeri predstavljeno je i kušano pet kontinentalnih vina i vina hrvatskog podunavlja, te je dana usporedba kakvoće i pitkosti.
Na kraju degustacije svima je upućen poziv na još veći doprinos u proizvodnji, čuvanju i njegovanju vina, te promicanju kvalitetne „vinske kapljice“.
Ugodnom druženju i dobrom raspoloženju pridonijela je i muška klapa “Fižul” iz Vele Luke i kao i prigodna pokladna jela koja su se odlično „sljubila“ s degustiranim vinima.